Limehouse

Limehouse is de modernste van de 4 Neptune keuken ‘ranges’. In maatvoering en mogelijkheden zijn alle lijnen van Neptune volkomen uniek en vanaf een ‘leeg vel’ ontworpen. Zo ook de meest recente lijn in keukens, Limehouse. De industriële uitstraling van Limehouse onderscheidt zich niet alleen van zijn Neptune-broertjes, maar vooral ook van wat gangbaar is in ‘keuken-land’.
Limehouse is geïnspireerd op de rijen oude pakhuizen langs de Thames, waarvan velen uit een bepaalde steensoort zijn opgebouwd, Lime Stone. De eerlijkheid en robuustheid van deze architectuur, het basale van de interieurs en de stoere bouwmaterialen vormen de basis van deze unieke meubelstijl.

Limehouse is standaard geverfd in industrieel lichtgrijs ‘Lily’, met een de donkergrijze kleur ‘Fog’ als luxe binnenkleur van de kasten. In de kasten zijn het massief houten planken, gedragen door aluminium dragers, die voor de stoerheid van het meubel zorgen. Het wit gekalkte eiken vormt een harmonieus contrast (bestaat dat, eigenlijk?) met de warme grijstinten.

De horizontale belijning in de fronten zijn spannend en grafisch, de chromen knopjes en scharnieren met de corresponderende bolletjes zorgen voor het ‘niet-kopieerbare’ karakter van deze keuken. Natuurlijk is ook Limehouse -tegen meerprijs- in de andere 32 Neptune verfkleuren te schilderen.